هارد دیسک در کامپیوتر وظیفه ذخیره سازی دائمی اطلاعات را بر عهده دارد. زمانی که شما یک کامپیوتر یا لپ تاپ تهیه می کنید، بدون شک جهت ذخیره اطلاعات به یک هارد نیاز دارید. هارد یک قطعه کامپیوتری و سیستمی می باشد که وظیفه اصلی آن محافظت و ذخیره سازی تمامی داده ها و اطلاعات می باشد.
در ادامه این پست به تفاوت هارد های SSD و HDD می پردازیم.
HDD مخفف Hard Disk Drive و در لغت به معنی درایو سخت افزاری می باشد.
هارد دیسک یک دستگاه الکترومکانیکی می باشد که شامل صفحات دایره ایی شکلی است. این صفحات با مواد مغناطیسی پوشانده شده است.
این دیسک های مغناطیسی را پلاتر (Platter) می نامند. این صفحات با هدهای مغناطیسی که معمولاً روی بازوی متحرک چیده شده اند. هدها داده ها را بر روی سطوح صفحات می خواند و می نویسد؛ به عبارتی می توان گفت آنها را ذخیره و نگهداری می کند.
هارد دیسک ها یک نوع ذخیره سازی غیر فَرار هستند که حتی در زمانی که سیستم شما خاموش باشد نیز می تواند از داده های شما نگهداری و محافظت کند.
هارد در دوربین های مداربسته و سیستم های امنیتی نقش بسیار مهم و حیاتی را دارند که همواره پیشنهاد می شود تا از بهترین هارد برای دوربین مداربسته استفاده شود.
SSD مخفف کلمه Solid State Drive می باشد که می تواند اطلاعات را با سرعت بسیار بالا و به صورت مستقیم حفظ و نگهداری کند. همچنین می توان گفت امنیت این هاردها به مراتب بیشتر از هارد دیسک می باشد. به زبان ساده تر می توان گفت هاردهای SSD نسخه پیشرفته و با ابعاد بزرگ فلش مموری می باشد که می تواند داده ها و اطلاعات بسیار زیادی را در خود ذخیره نمایند.
هاردهای SSD سرعت خیلی بیشتری نسبت به هارد دیسک دارد اما لازم به ذکر است هاردهای SSD قیمت بالاتری نسبت به هارد دیسک دارد.
حال که به برسی این دو هارد پرداختیم، اکنون به تفاوت های این دو هارد می پردازیم.
اولین موردی که باید به آن توجه داشته باشید این است که در هارد دیسک قطعه ایی وجود دارد به نام هد. هد وظیفه خواندن اطلاعات از سطح دیسک را دارد. با توجه به این که برای خواندن و نوشت باید به سرعت مورد نظر برسد مدتی باید منتظر بماند تا به سرعت دلخواه خود برسد. هارد های SSD به هیچ کدام از عملیات بالا نیاز ندارد و میتوان به صورت مستقیم به اطلاعات دسترسی داشته باشد.
همین مورد باعث می شود سرعت خواندن و نوشتن در هارد های SSD به صورت قالب توجهی بالا برود.
در هارد های hdd بدلیل داشته قطعه متحرک و حساس به نام هد و پلتر، به کوچکترین ضربه و لغزش و تکان، مخصوصا در حال کار بسیار آسیب پذیر هستند. در هارهای ssd این مشکل برطرف شده و به طور کلی از یک تکنولوژی دیگری استفاده شده که نزدیک به تکنولوژی فلش یا به اصطلاح nand استفاده شده که قطعه متحرکی درون آن نیست که تقریبا ضد ضربه هستند و اطلاعات درون IC ها ذخیره میشوند.
مصرف انرژی در HDD بالاتر از SSD می باشد به طوری که HDD ها حدود 6 وات مصرف برق دارند در صورتی که SSD ها حدود 4 وات در حالت استفاده از هارد و 2 وات در حالتی که از آن استفاده نمی شود.
در ذخیره سازی اطلاعات در بهترین حالت نگهداری SSD ها 2 برابر HDD ها می باشد. به صورت میانگین طول عمر SSD ها حدود 1 میلیون و 200 هزار ساعت و در هارد های HHD حدود 600 هزار ساعت تخمین زده شده است.
در تولید صدای هاردهایی که از تکنولوژی hdd استفاده میکنند دارای سرو صدا هستند اما هاردهایی که از تکنولوژی ssd استفاده میکنند مانند فلش هستند و صدای خاصی ندارند .
وزن هاردهای hdd حدودا 750 گرم و هارد های ssd حدودا 80گرم است. این اختلاف وزن در وزن لپتاپ ها نکته حائز اهمیتی است و همپنین حجم کمتری میگیرند.
دمایی که هارددیسک پس از شروع به کار تولید میکند در hdd ها حدودا بین 0 تا 70 درجه سیلسیوس و در هارد های ssd بین 0 تا 55 درجه سیلسیوس میباشد.